Onthaasten in luxe...

Weekendtraining : Het wijze lichaam

 

Aandacht voor jezelf, bewust worden van je lijf, balans brengen in waarnemen en emoties

In deze moeilijke tijd zijn er veel stressoren en raken we continue uit balans. Om meer in balans met jezelf te zijn, als in het oog van de tornado (waar het windstil en helder is) organiseren we een trainingsweekend specifiek voor vrouwen. Ons lichaam is opgebouwd uit veel verschillende structuren zoals skelet, organen, spieren en bindweefsel. Al deze weefsels hebben een belangrijke taak binnen ons lichaam en worden beinvloed onder andere door het vrijkomen van hormonen. Het lichaam is een systeem dat zichzelf gezond en sterk wil houden, van nature is het gericht op herstel en balans. Door allerlei factoren in en om ons heen kunnen we het lichaam niet altijd bieden wat het nodig heeft en soms "horen" (voelen) we het lichaam niet meer, het opnieuw leren voelen van je lijf is een basis van gezond zijn en blijven.

In de loop van het leven is afscherming van voelen een respons op prikkels of gebeurtenissen, het is een normale reactie van het lichaam die wellicht op het moment van ontstaan noodzakelijk is, ze zorgt ervoor dat je overleeft. Blijf je echter in de overleefstand staan dan gaat het ten koste van herstel, balans & gezondheid. 

 

Data voor de training zijn nu nog niet bekend ten gevolge van de coronamaatregelen, maar je kunt je wel al inschrijven via ons contactformulier of stuur een mail naar info@residencelavieenrose.nl.

We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen.

                                                                        

Wat houdt het in?

Het weekend begint op vrijdagmiddag en duurt tot zondagavond. Je hebt afwisselend sessies, ontspanning maar ook ruimte voor gesprek en rust. Ontbijt, lunch en diner zijn onderdeel van het bewust leren omgaan met je lijf en horen bij de training. De groepsgrootte is maxim personen, waardoor het proces van ontwikkeling maximaal tot recht kan komen. 

Vrijdag

Je wordt om 15.30 verwacht op onze mooie locatie waar je je op een van onze kamers installeert en om 16.00 starten we met een sessie lichaamsbewustwording, ademhaling en aarden. Deze sessie zal een uur tot anderhalf uur duren waarna je even een rustmoment hebt om te ontspannen.

Om 18.00 volgt er een heerlijk diner en ruimte om in gesprek te zijn met elkaar

Om 20.00 volgt er een sessie ontspanning door middel van bewegen, spiergevoel en loslaten. Deze sessie zal een uur tot anderhalf uur duren waarna je de nacht in gaat om helemaal uit te rusten voor de volgende dag.

Zaterdag

De dag start om 8.00 met een licht ontbijt waarna om 9.00 gestart wordt met de sessie lichaamsbewustwording, ademhaling en aarden. Deze wordt gevolgd om 10.30 met educatie over stress en stressystemen in ons lichaam en een buitentraining waarbij wandelen, oefeningen en omgeving centraal staan.

Tussen 13.00 en 14.00 is er een lunch en ruimte voor gesprek 

Vanaf 14.30 is er een sessie ontspanning in diepe weefsellagen gevolgd door ruimte voor eigen proces en ontspanning op je kamer of in de omgeving.

Om 18.00 is er een heerlijk diner en evaluatieruimte over de ervaringen van de ochtend en de middag

Om 20.00 start een sessie loslaten en vernieuwen. Oude vastzittende patronen kosten veel energie en blokkeren de ruimte voor het opdoen van nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Je "hangt vast" in het oude en kunt niet verder. Door in je systeem dingen los te laten ontstaat er ruimte voor rust en vernieuwing.

Om 22.00 sluiten we de dag af 

Zondag

De dag start om 8.00 met een licht ontbijt waarna om 9.00 gestart wordt met de sessie lichaamsbewustwording, ademhaling en aarden. Hierin staat aanraken en reactie centraal, hoe voel je grenzen? wat doe je daarmee? hoe ver laat je iemand toe binnen jouw cirkel? wat gebeurt er dan? Dit zijn onder andere vragen waar we de ochtend mee vullen, oefeningen en bewustwording zullen hierin verdere verduidelijking geven. 

Tussen 13.00 en 14.00 volgt er een lunch waarbij ruimte is voor gesprek

Om 14.30 starten we met ontspanningsoefeningen 

Rond 17.00 uur sluiten we de dag af en heeft iedereen de mogelijkheid rustig de spullen bijeen te pakken om rond 18.00 vol inzichten, bewustzijn en ontspanning naar huis te gaan

Kosten

De kosten van het trainingsweekend inclusief 2 overnachtingen in een van onze suites, 2x ontbijt, 2x luch en 2x diner bedragen €647,- per persoon inclusief BTW. Kom je samen met iemand dan ontvangen jullie ieder 20% korting op de totaalprijs en verblijven jullie op 1 kamer.

 

Wat gasten over ons zeggen

We hebben het goed naar onze zin gehad in Lottum, mede dankzij jullie goede verzorging.

We gaan uitkijken naar een volgend verblijf!

Werkelijk een B&B dat de hoofdletters dik en dubbel verdient. Puur genot en badend in luxe.

Luxe in Lottum, Adembenemed mooi.

Vrijheid met een hoofdletter, Intens genoten, Eerlijke gastvrouw

Echte gastvrijheid, Nooit Zoiets beleefd

Rustige omgeving, Overweldigend ontbijt, Schoon werkelijk alles, Echt SUPER genoten

Groetjes van Henk & Alma

Super! Alles perfect geregeld. Prettige en rustige ambiance, mooi ingerichten comfortabel. Gastvrijheid in alle opzichten genoten en prima gegeten. Hebben bewondering voor jullie inzet en wat er al tot stand is gebracht. 

Werkelijk een schot in de roos!

Ruime sfeervolle kamers, een prima onthaal, heerlijke koffie ... en wat rustgevende omgeving. Het geluk was aan onze zijde dit korte weekend. Wie weet zien we mekaar in de toekomst weer!

De prettigste en meest onthaaste vakantie in onze levensloop ... Heel frisse en gezellige kamers en living, een leuke en rustige tuin. Grenzeloze mogelijkheden, lekker eten ... En gastvrouw en gastheer om U tegen te zeggen! Hier komen we zeker nog eens terug, bedankt!  

De gastvrouw en gastheer zijn echt geweldig. Denken mee, gastvrij en gezellig. Het ontbijt was ook heerlijk.

Net een weekendje culinair genieten achter de rug bij Résidence la Vie en Rose. Culinair verwend door de bijzonder vriendelijke gastheer en gastvrouw. Lottum het rozendorp en omstreken een absolute aanrader -zelfs in de winter -voor wie houdt van de natuur, wandelen,fietsen, water,cultuur, lekker eten, ...onze leesboeken hebben het daglicht in Nederland niet gezien.